"Al mijn vragen over het verhuren werden direct beantwoord"

Wilt u uw woning of appartement aan expats verhuren?

VERRA Real Estate is hét grootste expat kantoor in Zuid Holland met kantoren in Den Haag en Rotterdam. Wij verhuren en verkopen woningen aan expats van internationale organisaties zoals Shell, Unilever, Heineken en diverse andere internationale organisaties en ambassades. 

Verhuist u tijdelijk naar het buitenland en wilt u graag dat er door een professioneel bedrijf beheer over uw woning wordt gevoerd in Nederland? Wij nemen alles van u uit handen en zorgen ervoor dat de woning tijdens uw verblijf in het buitenland netjes wordt bewoond en de woning goed wordt onderhouden. U kunt meer informatie over deze diensten terugvinden op de verhuur en beheer pagina.

Het verhuren van uw woning aan expats is een hele verstandige keuze, maar wellicht heeft u nog vragen hoe dit proces precies verloopt en waar u op moet letten. Neem gerust contact op met kantoor voor vrijblijvende informatie of bekijk hieronder naar de meest gestelde vragen: Q&A.

verhuurmakelaar

Meest gestelde vragen over verhuur van uw woning

In principe moet de bank toestemming verlenen om uw woning te verhuren. Er zijn diverse manieren om als eigenaar aan deze verplichting te voldoen. Vraag een van onze makelaars voor een adviesgesprek en wij kunnen u advies geven hoe u dit traject in goede banen kunt leiden.

AirBnB is een populaire manier om tijdelijk uw woonruimte te verhuren. Er zitten helaas ook nadelen aan: de meeste VVE’s verbieden het, de woning wordt zeer intensief bewoond (vaak meerdere personen delen een woning) en er is best wel veel zorg nodig om de woning telkens gereed te maken (schoonmaak, in- en uitcheck). Bij expat verhuur heeft u elke paar jaar een nieuwe huurder, is er sprake van minder slijtage en heeft u nauwelijks omkijken naar de woning.

In principe loopt uw huidige opstalverzekering gewoon door, belangrijk is wel om te vermelden aan de verzekeraar dat je het gaat verhuren. Soms moet u dan nog een kleine extra premie betalen. VERRA kan tevens helpen bij het vinden van de juiste verzekeraar die speciale verhuur aansprakelijkheidspakketten aanbieden. Mocht u in overweging nemen uw woning gemeubileerd aan te bieden, regel dan ook een inboedelverzekering voor de meubels.

De term ‘expat’ is een verzamelterm voor alle ‘Internationals’ die in Nederland werken en een andere nationaliteit bezitten. Expats zijn vaak tijdelijk in Nederland bij een grote multinational zoals Shell of Unilever, hebben meestal een zeer goed inkomen en zoeken een tijdelijk huis of appartement om een aantal jaren in te verblijven. Zij zoeken meestal grote woningen voor gezinnen of op goede locatie gelegen appartementen die in goede staat van onderhoud zijn. Zij zoeken meestal een gemeubileerde woning omdat zij na een aantal jaar weer terug gaan naar hun land van herkomst of naar een nieuwe missie in het buitenland. Dit soort huurders zijn vanwege het tijdelijke karakter en de sterke financiële positie zeer interessante huurders voor woningeigenaren. VERRA kan in een vrijblijvend gesprek tips geven om uw woning verhuur klaar te maken voor expats.

Het belangrijkste is om een goede verhuurmakelaar in te schakelen die het segment bedient waarin uw woning zich bevindt. U wilt natuurlijk een kapitaalkrachtige huurder die niet voor altijd in uw woning blijft zitten. Een goed juridisch dichtgetimmerd huurcontract is daarbij van essentieel belang. Bij een vrijblijvend adviesgesprek met VERRA Real Estate komen deze belangrijke onderwerpen naar voren. We bespreken onder andere de juridische consequenties van het huren en bepalen we de huurwaarde (taxatie). Bovendien geven we u tips en aandachtspunten om de woning verhuur klaar te maken om de juiste expat huurder aan te trekken.

Klik hier voor meer informatie over woningverhuur.

In Nederland geldt het woningwaarderingsstelsel. Dit houdt in dat een woning op basis van een bepaald aantal punten een maximale huurprijsgrens kent. Boven de 145 punten (737,14 euro) is de woningmarkt geliberaliseerd (vrije sector). Dit houdt in dat u zelf de huur kunt bepalen. VERRA Real Estate kan samen met u een geschikte marktprijs bepalen bij een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Over de inkomsten van de huur betaal je in principe geen directe belasting. In Nederland betaal je echter wel indirect belasting via het zogeheten boxenstelsel. Indien het uw eigen woning is die u tijdelijk wilt verhuren, betaal je belasting in box 1. Is de woning een tweede woning bijvoorbeeld, betaal je belasting over de waarde van de woning minus aftrek van een eventuele hypotheekschuld in box 3. Daarnaast betaal je natuurlijk net als je eigen woning eigenaarsbelastingen zoals WOZ belasting.

Klik hier voor meer informatie

Vragen?

Laat gerust uw contactgegevens achter en wij bellen u z.s.m. terug!

Dit formulier vraagt u om uw naam, email en telefoonnummer zodat wij met u kunnen communiceren. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

Met een jarenlange ervaring in de Expat markt, hebben we natuurlijk ook mensen die onze dienstverlening kunnen aanbevelen. Nieuwsgierig geworden? Ga naar de contact pagina en ontdek wat andere verhuurders van ons vinden en klanten die onze werkwijze onderschrijven.