Wat is Shortstay verhuur?

Shortstay verhuur is het verhuren van woningen in de vrije sector voor een periode van minimaal 7 nachten tot 6 maanden. De woningen zijn gemeubileerd en gestoffeerd en snel klaar voor gebruik. Het verhuren van Shortstay woningen worden vaak aangeboden aan zakenlieden die tijdelijk en urgent moeten wonen bij een bedrijfslocatie.

Shortstay Amsterdam?

Amsterdam is onze grootste stad en de hoofdstad van Nederland. De stad is niet alleen in trek bij jongeren en toeristen, maar ook bij zakenlieden. Niet verwonderlijk, want er zijn veel hoofdkantoren van bedrijven gevestigd. We zien steeds vaker dat deze organisaties gebruikmaken van professionals die op contractbasis voor een bepaalde periode ingehuurd worden. Vaak zijn het expats die vanuit hun thuisland naar Amsterdam komen om te werken en dan in afzienbare tijd een appartement of huis zoeken die van alle gemakken is voorzien. Er zijn verhuurders die woningen specifiek voor de expatmarkt aanbieden.

Tijdelijk wonen en werken in de hoofdstad

Shortstay verhuur is uitermate geschikt voor expats en werknemers die tijdelijk op zoek naar een locatie dicht bij hun opdrachtgever moeten wonen, maar daarna weer terug willen verhuizen naar hun eigen woning en/of land.

Geen hotel nodig, maar een eigen plek

Verra Real Estate biedt een ruim aanbod gestoffeerde en gemeubileerde woningen aan voor shortstayers, gericht op comfort met een ingerichte keuken, woonkamer en alle toebehoren. Van een studio, appartementen tot zelfs vrijstaande huizen als basis van je tijdelijk verblijf en werk. Bekijk hierboven ons actuele aanbod.

Short stay huren of airbnb?

De gemeente Amsterdam hanteert een maximum van dertig dagen voor Airbnb verhuur. Een andere regel is dat je het elke keer moet melden als je verhuurt. Hou je je aan die regels, dan krijg je van de gemeente als het ware vrijstelling van de vergunningsplicht. Bij het aanbieden van short stay aan expats gelden andere, ruimere regels. Dat en de lagere kosten voor het huren van een short stay appartement maken het voor de meeste mensen aantrekkelijker daarvoor te kiezen.

Waarom huren in Amsterdam (centrum) en niet in een buitengebied?

Als expat werk en huur je slechts een paar maanden een woning, waarna je weer terug naar je eigen huis gaat of een andere opdracht aangaat. Het heeft dan weinig zin om te kiezen voor een short stay woning die meer reistijd oplevert en je minder doet genieten van al het moois dat wonen in een bruisende stad als Amsterdam je te bieden heeft. 

Wat zijn de voordelen van tijdelijk huren (short stay) in Amsterdam?

 
  • Flexibiliteit
  • Gemeubileerd en gereed voor gebruik
  • Vaak gelegen op een centrale locatie met genoeg faciliteiten
  • Ideaal bij urgentie als je snel een woonruimte zoekt op een specifieke locatie
  • Genoeg variatie in (aantal) kamers
  • Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding
  • Aantrekkelijke locaties met restaurant(s), winkels en sportgelegenheden in de buurt
  • Ideaal voor zakelijk verblijf en expats
shortstay amsterdam

Vragen?

Heeft u nog verdere vragen? Neem dan contact met ons op.